29 Kata-Kata Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa, Unik dan Bikin Berkesan

·Bacaan 4 menit

Bola.com, Jakarta - Hari ulang tahun adalah sebuah momen yang spesial bagi orang yang merayakannya. Hal itu karena momen ulang tahun hanya datang satu tahun sekali.

Pada momen tersebut kamu dapat berkirim kata-kata ucapan selamat ulang tahun kepada orang terdekat dan tersayang sebagai wujud rasa pedulimu terhadap mereka.

Dalam kata-kata ucapan selamat ulang tahun biasanya sarat akan doa, harapan serta curahan hati.

Nah, bagi kamu yang ingin memberikan kata-kata ucapan selamat ulang tahun yang anti-mainstream, bisa menggunakan bahasa Jawa.

Tak banyak orang yang menggunakan kata-kata ucapan selamat ulang tahun dalam bahasa Jawa. Hal itu yang membuat kata-kata ucapan selamat ulang tahunmu akan lebih mengesankan.

Ada banyak kata-kata ucapan selamat ulang tahun dalam bahasa Jawa yang bisa kamu berikan saat orang terdekat dan tersayang merayakan hari jadinya.

Berikut kata-kata ucapan selamat ulang tahun bahasa Jawa, yang unik dan bikin berkesan, seperti dirangkum dari laman Kangarron dan Udfauzi, Selasa (30/3/2021).

Kata-Kata Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa

Ilustrasi kata-kata, ucapan, ulang tahun, bahasa Jawa. (Photo by Richard Burlton on Unsplash)
Ilustrasi kata-kata, ucapan, ulang tahun, bahasa Jawa. (Photo by Richard Burlton on Unsplash)

1. "Senadyan awak dewe adoh, saya ora lali menowo kancaku ulang tahun, amerga saya ngerti awakmu gak iso ngomong, mungkin sampeyan biso kirimi pulsa 50.000 hehe."

2. "HBD WYATB STNK KTP KTM SIM ABPD BUMN DPRD APBDN (jangan sepaneng ya bro iki maksudna gur abreviasi wae)."

3. "Sugeng tanggap warsa, mugi-mugi tansah pinaringan waras lan tansah skamet kalis ing sambikolo monggo dipu aturi dahar bancakan saking poro widodari kan widodaera khayangan."

4. "Selamet ulang tahun boloku, mugo-mugo rizkiku berkah, umurku berkah, oh iyo hehehe salah yo kuwi kanggo dongakne aku."

5. "Ngaturaken sugeng ambal warsa, mugi gusti paring yuswo ingkang panjang lan barokah, mugi gusti pangeran tinansah paring kasasaran lan ketentreman."

6. "Tuku blewah neng pasar selamat, tuku sekat neng pringgodalu, sugeng ambal warsa konco kentelku, tetep semangat lan sehat serta sukses terus."

7. "Urip iku gur mampir ngombe, ojo digawe susah lan sepaneng, sugeng ambal warsa bro."

8. "Slamet ulang tahun, muga-muga umurku dowo, rezekiku akeh lan berkah, hehe salah yo saya malah donga dewe."

9. "Rahajeng tanggap warsa, muga-muga umur kang nyuda iki nambah pengabdian lan pitados maring Allah SWT. Muga allah menehi rezeki lan panuwun marang kowe."

10. "Ulang tahun sampeyan kok tanggale podo terus sih saben tahun? Opo gak bosen? Heran banget aku, hehe yo weslah, met ulang tahun yo."

Kata-Kata Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa

Ilustrasi kata-kata, ucapan, ulang tahun, bahasa Jawa. (Photo by C B on Pixabay)
Ilustrasi kata-kata, ucapan, ulang tahun, bahasa Jawa. (Photo by C B on Pixabay)

11. "Nderek bungah cita ingkang ambal warsa dumateng, mugi-mugi tansah pinaringan kasasaran ingkang lahir lan batos."

12. "Ngaturaken tanggap warsa, mugi ditebihno ing sedanten sambekala, dilambari bungahing ati lan dedongo, mugi tansah pinaring keberkahan yuswo lan rezeki."

13. "Sugeng ambal warsa, mugi Gusti tinansah paring binerkahan lan yuswo ingkang panjang ugi kajembaran rezekinipun."

14. "Ngaturaken tanggap warsa, mugi ditebihno ing sedanten sambekala, dilambari bungahing ati lan dedongo, mugi tansah pinaring keberkahan yuswo lan rezeki."

15. "Sugeng tanggap warsa kagem bapak/ibu guru, mugi panjenengan pinaringan wilujeng slamet lan lumebere rezeki sekalian tambah iman lan taqwa dateng Gusti Allah SWT."

16. "Sugeng tanggap warsa kagem kanca lawasku. Muga-muga nyawiji lan menehi rezeki."

17. "Dipunhaturaken kagem kang mas/mba, sugeng ambal warsa, mugi Gusti tansah kinasih nyembadani punopo mawon ingkang dados gegayuanipun, tansah pinaring wilujeng rahayu."

18. "Sugeng tanggap warsa kagem kanca sing paling apik, muga diwenehi urip langgeng, tansah seneng lan diwenehi sih rahmat dening Gusti Allah."

19. "Selamet ulang tahun kancaku, muga-muga apa sing dikarepne biso tergapai, dongaku kanggo awakmu mesti ono, mugo Gusti Allah gampangno opo sing dikarepan."

20. "Rahajeng tanggap warsa, muga-muga umur kang nyuda iki nambah dedikasi lan pitados maring Allah SWT. Muga Allah menehi rezeki lan panuwun marang kowe."

Kata-Kata Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa

Ilustrasi kata-kata, ucapan, ulang tahun, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)
Ilustrasi kata-kata, ucapan, ulang tahun, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)

21. "Rahajeng ambal warsa sederek adalem mugi-mugi kangge jenenganipun langkung sae sak derengipun ugi mboten kalimengan mugi diparingi rezeki ingkang melimpah ugi berkah."

22. "Sugeng tanggap warsa kancaku mugi Gusti paring lumebere rezeki lan dipuntebihaken saking malapetaka."

23. "Sugeng tanggap warsa mugi-mugi tinansah pinaringan barokah saking Gusti Allah SWT."

24. "Mugi yuswo ingkang minggah meniko langkung mimbeti ketakwaan ugi kapitadosan dateng Gusti Pangeran alam sedoyo."

25. "Bade ngaturaken suka cita kagem njenengan ingkang tanggap warsa, mugi-mugi langkung sae kajenenganipun sae saupakara miyos ugi batos."

26. "Sugeng ambal warsa, mugi gusti tinansah paring binerkahan lan yuswo ingkang panjang ugi kajembaran rezekinipun."

27. "Rahajeng tanggap warsa ngasta priyantun yuswa adalem gandrung, mugi-mugi Allah salajeng nyaosaken kasasaran ugi rezeki ingkang melimpah."

28. "Sugeng ambal warsa ya Bro/Sist mugo Gusti maringi sekabehane sek awakmu karepno, ini dongaku kanggo awakmu pokokke sek terbaik sekabehane."

29. "Selamet ulang tahun kancaku, muga-muga apa sing bakal dikarepne biso tergapai, dongaku kanggo awakmu mesti ono, mugo Gusti allah gampangna apa sing dikarepan."

Sumber: Kangarron, Udfauzi

Dapatkan artikel kata-kata dalam bahasa Jawa dari berbagai tema lain dengan mengeklik tautan ini.