34 Ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa, Bikin Silaturahmi Makin Berkesan

·Bacaan 5 menit

Bola.com, Jakarta - Banyak hal yang sering dilakukan orang-orang saat datangnya Hari Raya Idul Fitri. Satu di antara yang identik ialah memberikan ucapan Hari Raya Idul Fitri kepada keluarga atau kerabat.

Melalui ucapan selamat Hari Raya Idul Fitri, umat Islam bermaaf-maafan dan meminta keikhlasan untuk membersihkan diri saat Lebaran.

Bagi yang tak bisa bertemu dan berjabat tangan secara langsung, bisa tetap memberikan ucapan selamat Hari Idul Fitri kepada kerabat dan orang tersayang melalui pesan singkat atau media sosial.

Beragam gaya ucapan selamat Hari Raya Idul Fitri bisa kamu berikan, seperti menggunakan bahasa Jawa. Bahasa Jawa biasanya banyak dipakai orang-orang dari Jawa Timur, Jawa Tengah, dan sebagian Jawa Barat.

Kendati demikian, banyak orang-orang dari luar Jawa yang memahami dan fasih menggunakan bahasa tersebut dalam kehidupan sehari-hari.

Bagi kamu yang ingin memberikan ucapan Hari Raya Idul Fitri memakai bahasa Jawa, ada banyak referensi yang bisa digunakan.

Berikut ini kumpulan ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam bahasa Jawa, seperti dilansir dari laman Sakmadyone dan Bilikata, Kamis (6/5/2021).

Ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa

Ilustrasi ucapan, Idulfitri. (Photo by pikisuperstar on Freepik)
Ilustrasi ucapan, Idulfitri. (Photo by pikisuperstar on Freepik)

1. "Kupat kecemplung santen, sedoyo lepat nyuwun pangapunten."

2. "Mbah Marijan iku pancen roso, jare wingi ketiban kelopo tapi yo tetep ora popo. Senajan riyoyo isih kurang sedino, sedoyo lepat lan salah kawulo nyuwun ngapuro."

3. "Kawulo nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan kulo. Ngaturaken sugeng riyadi kagem Bapak lan Ibu sak keluargo mugi tansah sehat lan sentoso."

4. "Ngaturaken wilujeng Idul Fitri nyuwun agunging pangapunten, mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah.

4. "Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo."

5. "Dinten meniko dinten bakdo riyadi, kula menawi gadah kalepatan ingkang disengojo lan mboten disengojo dumateng panjenengan sak keluargo kula nyuwun agunging samudro pangaksami."

6. "Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten, mugo-mugo dosaku lan dosamu dilebur ing dino riyoyo iki."

7. "Cangkem iki sering nggedabrus, utek iki sering mikir sing elek. Minal aidzin wal faidzin. Mohon maaf lahir dan batin."

Ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa

Ilustrasi ucapan, Idul Fitri. (Photo on Freepik)
Ilustrasi ucapan, Idul Fitri. (Photo on Freepik)

8. "Nyuwun agunging pangapunten, mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking Gusti ingkang Maha Mirah. Aamiin."

9. Sucining ati, tumatining laku. Ngaturaken sugeng riyadi. Mbok bilih wonten kalepatan nyuwun agunging samudro pangaksami."

10. Numpak pajero sopire lemu. Luputku marang awakmu jero, monggo dipendem nganggo pangapuramu.Taqabalallahu minna wa minkum. Selamat Hari Raya Idul Fitri."

11. "Mulad Sarira Hangrasa Wani. Wani ngakoni kalemahan diri. Sugeng Riyadi Idul Fitri. Sedaya kelepatan nyuwun agunging pangaksami."

12. Pitik kate rupane putih, pitik alas rupane coklat. Idul Fitri ati menungso bali putih, hawa lan nafsu dikendali kanthi tobat."

13. "Dinten meniko dinten Bakdo Riyadi. Mbok menawi kulo gadhah kelepatan ingkang disengaja lan boten disengaja dumateng panjenengan sakkulawarga, kula nyuwun agenging samudro pangaksami."

14. "Sugeng Idul Fitri kanggo umat Islam ing saindenging jagad. Semoga wulan Ramadan iki nambahake keturutan kita nalika urip ing jagad iki. Yen tembung-tembung lara, prilaku menoadi, banjur ing dina fitri iki aku nyoba ngresiki awake dhewe. Sugeng Eid Al-Fitr kanggo wong enom lan wong tuwa sing nganggo busana apik banget.

Ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa

Ilustrasi Lebaran. / Freepik.
Ilustrasi Lebaran. / Freepik.

15. "Numpak andhong neng Kotagedhe, tuku ali-ali kagem eyang putri. Bilih kulo gadah luput gedhe. Nyuwun kawelasan sampean ampuni."

16. "Sedurunge srengenge singlup meneh, kulo ngucapke minal aidzin wal faizin maaf lahir batin saka njero atiku."

17. "Mugo-mugo gusti Allah nyediake kebecikan gede lan tentrem ing dina suci iki."

18. "Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dhumateng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo."

19. "Ngaturaken sembah pangabekti kawula. Sepinten kalepatan kulo, lampah kulo setindak, paben kulo sakecap ingkang mboten angsal idining sarak, kulo nyuwun pangapunten mugi lineburo ing dinten riyoyo puniko."

20. "Gilir gumanti padhang tetrawangan ing wayah ratri. Kawula (pengirim) ngaturaken sugeng riaden sugeng karaharjan, rena ing penggalih kawula nyuwun agunging samudra pangaksama lahir trusing batos. Mugiya tansah winengku ing karahayon lan widada ing sambikala."

21. "Ngaturaken wilujeng Idul Fitri 1442 H, nyuwun gunging pangapunten. Mugi kita kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah, Aamiin."

Ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa

Ilustrasi merayakan Idulfitri. Credit: freepik.com
Ilustrasi merayakan Idulfitri. Credit: freepik.com

22. "Kagem sedoyo kemawon, kulo namung sakdermo lare awon bade mungel. Menawi lampah ingkang awon lan sifat mboten pitados wonten ing manah. Soho tumindak glenyengan, dipun angapuro, ingkang ageng sanget."

23. "Srengenge Idul Fitri anggawa pangarep-arep. Silaturahim kanggo lantaran rumakete ati. Kita sedaya caos pangapura kanthi mantep nglaleake kalepatan liyan gawe tentreme ati."

24. " Sucining ati, tumatining laku ngaturaken sugeng riyadi 1442 H bilih wonten kelepatan kula nyuwun agunging samudro pangaksami."

25. "Madang sate ojo sak sunduk e. Madang rawon ojo nyakot kemiri. Sakmeniko sampun telas puosone. Sugeng Riyoyo Idul Fitri. Tumbas merico endog asin. Saya sekeluarga nyuwun ngapuro lahir batin."

26. "Ngaturaken sugeng riyadi 1 Syawwal 1442 H. Taqabbalallahu Minna Wa Minkum Taqobbal Ya Karim. Kullu Amiin Wa Antum Bikhoir. Mugi gusti Allah tansah paring hidayah. Maghfiroh saha barokah dumateng kita sedaya. Rahayu ingkang tinemu. Sambada ingkang sinedya. Jumbuh ingkang ginayuh."

27. "Ngaturaken sugeng riyadi sedoyo lepat nyuwun pangapunten, mugo mugo dosaku lan dosaku dilebur ing dino riyoyo iki."

28. "Mbok bilih Gusti Pangeran, sampun mitrahaken manungso kedah mengaten. Mugi wonten ing dinten riyoyo meniko sageto sami ngadahi sipat welas asih lan jembar manah. Kangge sangu wonten ing akherat mbenjang, nuwun. Sugeng Riyadin 1 Syawal 1442 H.

Ucapan Hari Raya Idul Fitri dalam Bahasa Jawa

Ilustrasi minta maaf. (Photo created by cookie_studio on freepik.com)
Ilustrasi minta maaf. (Photo created by cookie_studio on freepik.com)

29. Kula nyuwun agunging pangapunten sedanten kalepatan lahir dumugining batin mboten langkung ngaturaken sugeng riyadi, mugi Gusti Allah ingkang kuoso paring ridho lan rahmatipun dumateng kito sedoyo."

30. "Ngaturaken sembah sungkem dumateng panjenengan, nyuwun pangapunten, mugi-mugi kanugrahan jatining fitrah saking Gusti Allah, wilujeng Idul Fitri

31. "Sucining ati, tumatining laku, ngaturaken sugeng riyadi dumateng panjenengan. Menawi wonten kalepatan, kulo nyuwun agunging samudro pangaksami."

32. "Dinten meniko dinten ingkang fitrah. Menawi kulo gadhah kalepatan dumateng panjenengan, kulo nyuwun ingkang kathah pangapunten. Ngaturaken sugeng riyadi."

33. "Adol kupat neng ngisor gapuro. Menawi lepat kulo nyuwun agenging pangapuro."

34. "Ngaturaken wilujeng idul fitri nyuwun gunging pangapunten, mugi kito kanugrahan jatining fitrah saking gusti Ingkang Moho Pemurah Muga-muga ati kita dilahirake suci lan resik. Kurangi ngolok-olok supaya bisa nggugurke dosa.

Sumber: Sakmadyone, Bilikata

Dapatkan artikel ucapan dari berbagai tema lain dengan mengeklik tautan ini.

Tujuan kami adalah menciptakan tempat yang aman dan menarik bagi pengguna untuk terhubung melalui minat dan kegemaran. Untuk meningkatkan pengalaman komunitas, kami menangguhkan sementara fitur komentar artikel