35 Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Jawa tentang Kehidupan, Kobarkan Semangat

·Bacaan 3 menit

Bola.com, Jakarta - Kata-kata mutiara bijak bahasa Jawa bisa menjadi anutan dalam menjalani kehidupan. Dalam menjalani proses kehidupan tak selamanya kita merasakan kebahagiaan.

Ada kalanya harus merasakan kesedihan karena masalah yang dihadapi. Untuk bisa bangkit dari keterpurukan pastinya bukan perkara yang mudah.

Jika kamu ingin medapatkan suntikan motivasi dan dorongan positif untuk kembali bangkit, kamu dapat membaca kata-kata mutiara bijak bahasa Jawa.

Kata-kata mutiara bijak bahasa Jawa ini sangat berkaitan dengan kehidupan yang sedang kamu jalani, sehingga dengan membacanya juga akan memberikanmu sebuah pelajaran hidup.

Ada banyak kata-kata mutiara bijak dalam bahasa Jawa yang bisa menumbuhkan semangat dan memotivasimu.

Berikut ini koleksi kata-kata mutiara bijak bahasa Jawa tentang kehidupan, yang dapat kamu baca, seperti dikutip dari Brilio, Jumat (30/4/2021).

Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Jawa tentang Kehidupan

Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)
Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)

1. "Sabar iku lire momot kuat nandhang sakening coba lan pandhadharaning urip."

2. "Tresno iku ora patokan karo ganteng, ayune rupamu, akehe bondomu, lan opo penggaweanmu."

3. "Urip iku koyo kopi, yen ndak iso nikmati rasane panggah pait."

4. "Kudu semangat masio gak ono sing nyemangati."

5. "Aja dadi uwong sing rumangsa bisa lan rumangsa pinter. Nanging dadiya uwong sing bisa lan pinter rumangsa."

6. "Tersno iku kadang koyo criping telo. Iso ajur nek ora ngati-ati le nggowo."

7. "Nek wes niat kerjo iku, ojo golek perkoro, nek wes diniati golek rejeki iku ora usah golek rai."

8. "Arek lanang kuoso milih, arek wedok kuoso nolak."

9. "Sak apik-apike wong yen awehi pitulung kanthi cara dedemitan."

Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Jawa tentang Kehidupan

Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)
Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)

10. "Memayu hayuning bawana."

11. "Uwong duwe pacar iku kudu sabar ambek pasangane. Opo maneh seng gak duwe."

12. "Aku ora pernah ngerti opo kui tresno, kajaba sak bare ketemu karo sliramu."

13. "Nek pancen tresno kui kudu dijogo, ora malah keno godo karo wong liyo."

14. "Akeh manungsa ngrasakake tresna, tapi lali lan ora kenal opo iku hakikate tresno."

15. "Mbangun kromo ingkang satuhu, boten cekap bilih ngagem sepisan roso katresnan. Hananging butuh pirang pirang katresnan lumeber ning pasangan uripmu siji kui."

16. "O, kowe ngiri karo aku? Yowes nek ngono aku ngalah. Aku tak nganan."

17. "Yen tak sawang sorote mripatmu, ketoke kowe arep nembung utang karo aku."

18. "Nek pacarmu ora gelem masang fotomu, mungkin wonge isin karo raimu."

Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Jawa tentang Kehidupan

Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo by Agto Nugroho on Unsplash)
Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo by Agto Nugroho on Unsplash)

19. "Guyon ki ojo kelewatan. Nek kelewatan ngko mutere kadohan."

20. "Truk wae duwe gandengan, mosok kowe ora duwe gandengan?"

21. "Ora usah sepaneng, mending digawe seneng-seneng."

22. "Mending alon-alon tapi seng penting move on."

23. "Mergo seng gaene ngekeki cokelat bakal kalah karo seng ngekeki seperangkat alat sholat."

24. "Ini Baru Namanya Laki! "Ojo ngaku wong lanang tenanan nek durung: mangan, turu, masak, lan ngumbahi dhewe!"

25. "Kula ngertos nek rejeki niku mung titipan. Tapi Gusti, mbok nek nitip kathah sekedhik."

26. "Manungsa mung ngunduh wohing pakarti."

27. "Dosa sing paling menyedihkan iku dosambat ora duwe duit."

Kata-Kata Mutiara Bijak Bahasa Jawa tentang Kehidupan

Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)
Ilustrasi kata-kata mutiara bijak, bahasa Jawa. (Photo on Unsplash)

28. "Urip iku terus mlaku, bebarengan karo wektu, sing bisa gawa lakumu, supaya apik nasibmu."

29. "Sabar iku ingaran mustikaning laku."

30. "Uripmu koyo wit gedhang duwe jantung tapi ora duwe ati."

31. "Yen urip mung isine isih nuruti nepsu, sing jenenge mulya mesti soyo angel ketemu."

32. "Aja mbedakake marang sak sapadha-pada."

33. "Ngapusi kui hakmu. Kewajibanku mung etok-etok ora ngerti yen mbok apusi."

34. "Ambeg utomo, andhap asor."

35. "Witing tresno jalaran soko kulino. Witing mulyo jalaran wani rekoso."

Disadur dari: Brilio.net (Penulis: Nur Luthfiana Hardian, Published: 22/10/2019), (Penulis: Dwiyana Pangesthi. Published: 12/10/2019)

Dapatkan artikel kata-kata dari berbagai tema lain dengan mengeklik tautan ini.